+36 42 210 500 +36 42 210 001 - NYÍRTELEK PETŐFI 28 4461 - TELEPÜLÉSÜNKÖN TÉRFIGYELŐ KAMERARANDSZER MŰKÖDIK. kapcsolat@nyirtelek.hu

 

Tisztelt Városlakók!

Megkezdődött a koronavírus járvány elleni védekezés második szakasza, új szabályok léptek életbe. Ez mindenki számára egy kis felszabadultságot, örömöt jelenthet, azonban a korábbiaktól még inkább felelősségteljesebb magatartást kíván.

Az intézkedések szerint 2020. május 4-től országosan – Budapest és Pest megye kivételével –

megszűnik a kijárási korlátozás.

  • A rendelet értelmében mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével – a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot (védőtávolságot) tartani.
  • Az üzletekben és a  tömegközlekedési eszközökön mindenki köteles a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni.
  • A védőtávolság megtartása mellett a közterületek, parkok is látogathatók lesznek.
  • Vidéken hétfőtől valamennyi üzlet nyitva tarthat és a vásárlók által látogatható.
  • A vendéglátóhelyek – így az éttermek, a kávézók, a cukrászdák, a büfék, a presszók – kerthelyiségében vagy teraszán a tartózkodás és a megrendelt étel, illetve ital elfogyasztása megengedett, de a vendéglátó üzleten belül – az ott foglalkoztatottak kivételével – tartózkodni tilos. Kivételt képez az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása.
  • A védőtávolság megtartásához szükséges feltételek biztosításáról a helyek üzemeltetői gondoskodnak. A vendéglátóhelyeken a védőtávolság betartását asztaltársaságonként kell érteni.
  • A rendelet értelmében – saját és családja érdekében – a 65. életévét betöltött személyek az élelmiszerüzletet, drogériát, gyógyszertárat, gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletet 9.00 óra és 12.00 óra között látogathatják. Ezekben az üzletekben ilyenkor kizárólag a 65 év felettiek tartózkodhatnak.
  • A rendezvények megtartására vonatkozó korlátozásoktól eltérően vallási közösség szertartása, továbbá a polgári házasságkötés és temetés tartható. A vallási közösség szertartása, továbbá – a házasuló felek kivételével – a polgári házasságkötés és temetés során biztosítani kell a védőtávolság megtartását.
  • A kormány arról is határozott, hogy a sportrendezvények nézők nélkül, zárt körülmények között megtarthatóak, a sportegyesület által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel megengedett.

A szabályok betartását a rendőrség ellenőrzi és szabálysértési bírsággal büntetheti a rendelet megszegőit, ennek összege 5 ezer és 500 ezer forint között lehet.

VIGYÁZZUNK TOVÁBBRA IS MAGUNKRA ÉS EGYMÁSRA!

Szekeres József
polgármester

 

  1. MÁJUS 4-TŐL IS VÁLTOZATLAN AZ ELJÁRÁSREND A POLGÁRMESTERI HIVATALBAN!

Nyírtelek Város Polgármesteri Hivatala arra kéri az ügyfeleket, hogy továbbra is a telefonos, vagy az elektronikus ügyintézést részesítsék előnyben.

Személyesen kizárólag előzetes időpontfoglalást követően jelenjenek meg a hivatal épületében.

Az ügyintézők elérhetőségei itt megtalálhatók.

Szíves türelmüket és megértésüket köszönöm!

Bartovics Norbert
jegyző