+36 42 210 500 +36 42 210 001 - NYÍRTELEK PETŐFI 28 4461 - TELEPÜLÉSÜNKÖN 0-24 ÓRÁS TÉRFIGYELŐ KAMERARENDSZER MŰKÖDIK. [email protected]
TOP-1.4.1-19-SB1 – Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése Nyírteleken
Nyírtelek Város Önkormányzata 2010-ben a Nyírteleki Kastélykert Óvoda intézményének Központi épületében (Nyírtelek, Iskola u.2.) pályázat segítségével, belső átalakítással Bölcsődei Egységet hozott létre.

A két gyermekcsoportban 24 fő elhelyezése vált lehetővé.

Az elmúlt évek bizonyították a bölcsőde létjogosultságát, hiszen minden évben teljes létszámmal üzemelt! Kihasználtsága 100%-os! Az utóbbi két évben azonban kevésnek bizonyult a bölcsődei férőhely, több gyermek elhelyezését nem tudtuk biztosítani.

Nyírtelek város településszerkezete igen sajátos, hiszen a két részre tagolódó belterülethez 14 tanyatelepülés is tartozik.

A fent említett mutatók még magasabbak lennének, ha a belterülethez tartozó tanyatelepülésekről a szülők könnyebben meg tudnák közelíteni a bölcsődei szolgáltatást nyújtó intézményt.

Az utóbbi években egyre többen vállalnak munkát a gyermek hároméves kora előtt, és jelzik igényüket a bölcsődei szolgáltatás igénybevételére. Nyírtelek Város Önkormányzata a fentieket figyelembe véve, jelen pályázat segítségével újabb bölcsődei csoportot hoz létre.

A bölcsődei csoport a Nyírteleki Kastélykert Óvoda és Bölcsőde Eszterág Tagóvodájának (Nyírtelek, Petőfi u.44.sz.) épületében lenne kialakítva a hozzá tartozó kiszolgálóhelyiségekkel, udvarral. Az újonnan kialakítandó játszóudvarhoz szükséges területet, a szomszédos, önkormányzati tulajdonú telek egy részének az óvoda telekhez történő csatolásával biztosítjuk.

A Tagóvoda a település belterületének másik részén helyezkedik el, így a szolgáltatás igénybevétele a tanyatelepüléseken élőknek is könnyebben elérhető lesz.

A bölcsődei csoport kialakításával önkormányzatunk a családok meglévő jogos igényét szeretné kielégíteni, valamint további ösztönző hatást biztosítana a fiatalok Nyírteleken való letelepedéséhez, gyermekvállalási kedvéhez.

A projekt keretében megvalósítandó önállóan támogatható tevékenység: Új, 14 fős bölcsődei csoport kialakítása meglévő épület bővítésével, átalakításával. A fejlesztés során az alábbi kötelezően megvalósítandó tevékenységek fognak teljesülni:

Az újonnan kialakítandó bölcsődei csoport helyiségei az akadálymentesítés feltételeinek megfelelően lesznek kialakítva.

 

50%-os készültségi fok:

 

100%-os készültségi fok:

 

Eszközök, felszerelések:

 

Languages »
Megszakítás