+36 42 210 500 +36 42 210 001 - NYÍRTELEK PETŐFI 28 4461 - TELEPÜLÉSÜNKÖN 0-24 ÓRÁS TÉRFIGYELŐ KAMERARENDSZER MŰKÖDIK. [email protected]

Ápolónőnk egészségesen, fiatalosan, jó erőben töltheti megérdemelt pihenését a családja körében és körünkben egyaránt.

Az újságunk előző számában tájékoztattuk az olvasókat a felújított egészségház átadó ünnepségéről, a beszédekről. A hivatalos átadó után, elbúcsúztunk nyugdíjba vonult kolléganőnktől Kovács Tiborné, Jutkától. Az ünnepélyes búcsúztatón jelen volt dr. Vinnai Győző Országgyűlési képviselőnk, Czipó Józsefné Valika, óvodavezető, akik az általános iskolában mindhárman osztálytársak voltak.
 
Együtt volt a nyírteleki egészségügy valamennyi dolgozója. Közösen örültünk, hogy közkedvelt ápolónőnk egészségesen, fiatalosan, jó erőben töltheti megérdemelt pihenését a családja körében, körünkben egyaránt. Kötődés megmaradt Azt sem titok, hogy Czipóné Valika az iskolától máig is szoros kapcsolatot ápol Kovács Tibornéval, itt ebben a cikkben is néhány kedves szóval emlékezik meg az emberöltőnyi barátságukról: „Egy ember életében több évtizedes munkavégzés után összegyűlnek az adatok, s én is egy kicsit régebbre nyúlnék vissza, hiszen Jutkát gyermekkorom óta ismerem.
 
Általános iskola második osztályába kerültünk kapcsolatba, amikor ideköltöztek. Mindig is talpraesett, könnyen kapcsolatot teremtő ember volt, és hamar kialakult az a „négyes fogat” barátnői kör, ahogyan a tanítóink nevezték. Rengeteg közös emlékünk van, sok időt töltöttünk együtt iskolán kívül is. Ő az egészségügyi pályát választotta, ami egyéniségének teljesen megfelelt. Soha nem esett kétségbe, mindig a probléma megoldásán gondolkodott, segítőkész volt, és bármit is csinált azt szívvel lélekkel tette.
 
Mindezt településünk lakói is tapasztalhatták, hiszen nagyon sok embernek segített amikor szükség volt rá, legyen az a sürgős ellátás, vagy éppen egy jó tanács, javaslat, néhány kedves, reményt tápláló szó. Több évtized alatt az élet nagyon sok mindent hoz az ember életében, a munka, a család sok kötöttséggel jár, s a kapcsolatok lazábbá vállnak. De egy gyermekkorban köttetett barátság soha nem múlik el, a kötődés megmarad. Örülök, hogy barátomnak mondhatom, hogy lelkiismeretes, elhívatottsággal átitatott munkáját évtizedekig Nyírteleken végezte, hozzájárulva színvonalas egészségügyiellátásunk működéséhez. Kívánom, hogy megérdemelt, nyugdíjas éveiben jó egészségben folytassa aktív életét családja körében, de abban is biztos vagyok, hogy bárki is forduljon hozzá segítségért, azt ezután is meg fogja kapni!” – olvashatjuk Czipó Józsefné szívet melengető szavait.
 
Családi indítatással De hogyan is emlékszik vissza munkás éveire Kovács Tiborné, Jutka? – Pályám kezdetén a Debreceni Orvostudományi Egyetem Belgyógyászati Klinikáján sajátítottam el a szakma alapjait. Az évek során volt egy rövid kitérő, amikor nem az egészségügyben dolgoztam. Úgy érzem ma is, jó döntést hoztam, amikor az ápolónői szakmát választottam.
 
A családi indíttatáson kívül, (felmenőim szülésznők voltak), már csak egy nyomós indokom volt, hogy a Kölcsei Ferenc Szakközép Iskolát jelöltem meg továbbtanulásom céljának, az, hogy az egészségügyi szakokon nem volt énekóra! 2020. őszétől élek a korkedvezményes nyugdíj adta lehetőséggel.
 
A 40 év munkaviszonyból 32 évet itt Nyírteleken töltöttem, először a gyermek, majd a felnőtt rendelőben körzeti ápolónőként.
 
Jelenleg heti 2 alkalommal végzem a laborvizsgálatokra küldendő minták vételét.
 
Tehát továbbra is értékes segítséget kapunk Jutkától. Szükségünk van lendületes, szakértelemmel, és gondossággal végzett munkájára, amihez jó egészséget, hosszú boldog életet kívánunk: Nyírtelek egészségügyi dolgozói.
 
Dr.Takács Anikó – háziorvos
Megjelent a Nyírteleki Újság 2022.12. számában.
Languages »
Megszakítás